Wat we doen

Onze Circle bestaat uit een groep vrouwen uit Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht. We zijn een informele groep vrouwen tussen de 25 en 45 jaar met verschillende beroepsgroepen en achtergronden.

We komen iedere derde woensdag van de maand bij elkaar om te brainstormen. Tijdens een vergadering bespreken wij onze serviceprojecten en de status daarvan. Daarna kletsen en borrelen we met elkaar ter afsluiting.

Geschiedenis

In 1936 werd in Engeland de eerste Ladies`Circle opgericht door echtgenotes van leden van de Round Table, een serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht.

In Nederland speelde onze Circle een historische rol in dit proces, want op 18 mei 1974 installeerde de president van Ladies’ Circle International de eerste Ladies` Circle in Nederland: Ladies’ Circle Epe! Reeds een maand later werd Ladies` Circle 2 Wassenaar gecharterd. Deze twee Circles richtten gezamenlijk op 18 april 1975 Ladies` Circle Nederland op. Sindsdien is het aantal Circles in Nederland sterk toegenomen. Ladies` Circle Nederland werd in 1984 full-member werd van Ladies` Circle International.

Vloggen bij Stichting Jarige Job

In 2018 heeft Lieke van der Plas van LEF Media een vlog voor ons gemaakt bij Stichting Jarige Job. Hier hebben wij cadeauboxen in gepakt van kinderen die door armoede hun verjaardag niet kunnen vieren. In deze vlog leggen we aan je uit wat Ladies’ Circle Alblasserwaard allemaal doet.

Het bestuur van 2020-2021

Het bestuur van 2020-2021 van Ladies’ Circle Alblasserwaard bestaat uit de volgende Ladies:

Connie van E.: voorzitter

Mariska Strop: vicevoorzitter

Mariska Smit: secretaris

Erica Pellikaan: penningmeester 

Motto 2019/2020

Ons motto voor dit jaar is “Be Happy, Be Bright, Be You”.

Onze Ladies

Nieuwsgierig?

Ladies’ Circle Alblasserwaard is op zoek naar nieuwe leden. Ben je tussen de 25 en 45 jaar en woonachtig in de Alblasserwaard, Dordrecht, Zwijndrecht of Hendrik Ido Ambacht? En lijkt het je leuk om samen met ons in te zetten voor diverse goede doelen? Dan kun je een mailtje sturen naar:
lc35@ladiescircle.nl

Tot gauw!

Connie, Mariska, Erica, Tanja, Marleen, Mariska, Annet, Eveline, Reni, Jelena, Sylvia, Anita, Mariska, Emine & Reineth

    Foto's